LANGE AFSTAND ZWEMTOCHTEN

Lange afstand zwemtochten

 

Op zoek naar uitdaging?

Mensen die op zoek zijn naar de  uitdaging van het zwemmen van een lange(re) afstand bieden we de mogelijkheid om een lange afstand zwemtocht te zwemmen.

Door de Rotte

In het mooie landschap aan de rand van Rotterdam begeleiden we tochten door de Rotte. Je zwemt langs vele mooie plekken, zoals langs een aantal molens en langs diverse sluizen en gemalen waardoor de Rotte verbonden is met de omringende polders. De lengte van de tochten ligt tussen 5 en 30 km.

In het Haringvliet 

Het eiland Tiengemeten ligt midden in het Haringvliet tussen de Hoekse Waard en Goeree Overflakkee. Wij nemen we je mee op een zwemavontuur rond om dit prachtige eiland.  De afstand van deze tocht is 17 km.

In de Grevelingen

Tussen Goeree Overflakkee en Schouwen-Duiveland bieden we je de kans om de Grevelingen over te steken door van Herkingen naar Bruinisse te zwemmen of andersom. De afstand van deze oversteek is 4.5 km, heen en terug is een tocht van 9 km. Naast deze tocht zijn ook tochten op andere locaties in het Grevelingenmeer mogelijk.

Mogelijkheden

Er kan op verschillende manieren gezwommen worden:
-solo: één zwemmer onder begeleiding van één boot
-meerdere zwemmers onder begeleiding van één boot, maximaal vijf zwemmers per boot
-in estafette: één team van twee tot vijf zwemmers onder begeleiding van één boot. 

Aanmelden

Aanmelden doe je via de link op deze pagina. Je komt dan op een nieuwe pagina waar we vragen naar je wensen en naar aanvullende gegevens.

Om te bepalen of de aangemelde zwemmers over het juiste niveau beschikken om een dergelijke tocht te volbrengen, willen we weten welke kwalificaties men heeft. Voor solo zwemmers geldt een minimum leeftijd van 16 jaar, ruime trainingservaring en ervaring met tochten langer dan twee uur. Als bewijs dat je langer dan twee uur achter elkaar kunt zwemmen, vragen we een uitslag/ander bewijs van een wedstrijd langer dan twee uur die je hebt gezwommen of een bewijs uit je sporthorloge of uit (bijvoorbeeld) Strava of Garmin Connect.

Estafette teams bestaan uit minimaal twee en maximaal vijf personen, alle teamleden moeten minimaal 16 jaar zijn en over voldoende trainingservaring beschikken.

 

Afsluiting

We kunnen met zijn allen een hapje gaan eten en wat drinken bij de sterke verhalen over je prestatie, maar in ieder geval sluiten we in overleg met de zwemmer(s) een mooie sportieve dag op een passende manier af.

 

 

INSCHRIJVING

Via de button kom je op het aanmeldformulier,

KOSTEN

Vanaf € 300 –
Verdere prijsinformatie vind je op het aanmeldformulier.

Prijzen voor alle tochten zijn inclusief:

 • 1-4 zwemmers
 • begleidende boot
 • verzorging onderweg
 • badmuts
 • certificaat
 • schipper & begeleiding

DATUM, TIJDSTIP & LOCATIE

Op afspraak, gedurende de zomermaanden.

De locatie is afhankelijk van de gemaakte afspraak.

Ervaar het 010 Sports lidmaatschap

 • meedoen aan diverse clinics en workshops

 • wekelijkse trainingen

 • gebruik maken van onze watersport faciliteiten

 • korting op onze evenementen

 • korting op 010 Sports producten

 • korting op producten van onze partners