EVENEMENTEN

010 SWIM EXPERIENCE

Zwemmen in Rotterdam. Je beleving begint bij 010 Swim Experience.

Onze zwemtochten zijn al jaren ware belevenissen en zwemfeestjes. In 2019 zoeken we weer mooie Rotterdamse locaties op om jullie te laten ervaren hoe het is om daar te zwemmen in buitenwater.

Zwem mee in het Haagseveer, door het Maritiem District, door de Rotte of in de Zevenhuizerplas.

Lezing Ijszwemmen

Om meer te weten te komen over de gezondheidseffecten van Winterzwemmen nodigen wij jullie uit voor een gratis presentatie die triathleet en instructeur Sander Eggenhuizen van Walrusclub Rotterdam, organiseert.

SWIMRUN 010

IN EN OM DE PLAS

SwimRun is een vrij nieuwe sport, uitgevonden in Zweden. Het is een combinatie van zwemmen en hardlopen in verschillende stukken waarbij je alle materialen bjj je houdt. Dit alles doe je in duo met je maatje. Lopen doe je met je wetsuit aan en zwemmen doe je met je schoenen aan.

In 2019 brengen wij SwimRun naar Rotterdam, op zondag 19 mei organiseren we een SwimRun in en rond  de Zevenhuizerplas over (totaal afstanden) 2 km zwemmen en 5 km hardlopen.

SCHOONMAAK HAAGSEVEER

ACHTER HET STADHUIS

Door het heropenen van de waterinlaat bij de Leuvekolk in maart 2019 verbetert de waterkwaliteit van de Rotte nog veel meer. Om dat te vieren gaan we zwemmen achter het stadhuis van Rotterdam in het Haagseveer

Midden in het centrum van een stad drijft er natuurlijk altijd wel afval op het water en ligt er altijd wel wat vuil op de bodem. Daarom gaan we ter voorbereiding op ons zwemfeest in het Haagseveer gaan we opruimen op zaterdag 1 juni.

Help mee om drijfvuil te verwijderen. Of door met een snorkelsetje gezonken plastic van de bodem vissen.

HAAGSEVEER CUP

ACHTER HET STADHUIS

Zwemmen in de wateren in het centrum van Rotterdam was vroeger heel gewoon. In 2019 gaan wij dit terugbrengen. Door het openen van een waterinlaat vanuit de Nieuwe Maas naar de Leuvekolk wordt de waterkwaliteit in de binnenstad nog veel beter.

Om dat te vieren organiseren we, op zondag 2 juni,  een zwemfeest achter het Stadhuis in het Haagseveer, Met een afval spint race om de Haagseveer Cup, met een waterpolo demonstratie wedstrijd en met de mogelijkheid om vrij je baantjes te trekken.

010 CITY SWIM

VOOR HET GOEDE DOEL

Op zondag 23 juni organiseren we de 010 City Swim, een zwemtocht in open water door het Maritiem District van Rotterdam. De hoofdafstand is 1500 meter, ook zijn er tochten van 250 en 500 meter. Deze tocht staat in het teken van het Daniel den Hoed Fonds en is onderdeel van de actie ‘Maak kanker kansloos’.

Met jouw deelname draag je bij aan baanbrekend kankeronderzoek, want de opbrengst van de actie ‘Maak kanker kansloos’ gaat dit jaar naar onderzoek naar immuuntherapie.

Doe mee aan de 010 City Swim, samen maken we kanker kansloos!

Zevenhuizerplas Experience

Een gratis evenement voor jong en oud

Zaterdag 29 juni wordt er een nieuw natuureducatie & watersport evenement georganiseerd voor de jeugd, gezinnen èn iedereen die houdt van de natuur! Op deze dag zullen wij diversen openwater zwemclinics organiseren en mag je gebruik maken van onze materialen zoals sup’s kayaks of gewoon lekker chillen op één van onze loungeilanden.

ROTTAMAN

ONTDEK DE ROTTE

Na onze SwimRun 010 rondom de Zevenhuizerplas, organiseren we aan het eind van het seizoen een grotere uitdaging voor de fanatieke sporter die geregeld hardloopt en zwemt. De RottaMan SwimRun gaat over (totaal afstanden) van 6.8 km zwemmen en 21 km hardlopen. 

Een echte uitdaging om samen met je maatje aan te gaan!

Ervaar het 010 Sports lidmaatschap

  • meedoen aan diverse clinics en workshops

  • wekelijkse trainingen

  • gebruik maken van onze watersport faciliteiten

  • korting op onze evenementen

  • korting op 010 Sports producten

  • korting op producten van onze partners